Om

Idén till det som idag är Gatuslang föddes i samband med ett studentradioprogram med fokus på hiphop vid namn Radi-YO i Göteborg mellan åren 2004-2005. Tanken då precis som idag var att låta en person från den svensk hiphopkulturen prata från början till slut. Då var programmet begränsat till en timme med inslag av musik men med dagens podcast-teknik finns inte längre några begränsningar.

Gatuslang har tagit sitt namn från den klassiska låten “Gatuslang" av Ken Ring över Collene & Webb-beat. Det är också i den här eran som mycket av programmet tar avstamp. Programmet Gatuslang är ett program med ren passion för svensk hiphop. Äkta, okuttat och helt oberoende!

Pontus Gustavsson ensam ansvarig för podcasten Gatuslang är musikjournalist och utbildad projektledare med 25 år av hiphop i blodet. Med bakgrund som chefredaktör för SVU (Svenskunderjord.com), tongivande person bakom Sveriges största hiphopsida Whoa.nu, skribent under flera år på bland annat dagensskiva.com samt med stor erfarenhet av hiphopradio vill jag ge svensk hiphop ett seriöst musikjournalistiskt perspektiv och vara en ärlig ocensurerad röst.

Ansvarig utgivning, idé, klippning, intervju, research, ljudteknik och projektledning av Pontus Gustavsson.

För alla er som lever hiphop!