Idén till det som idag är Gatuslang föddes i samband med ett studentradioprogram vid namn Radi-YO hiphop i Göteborg under åren 2004-2005. Tanken då precis som idag var att låta en person från den svensk hiphopkulturen prata från början till slut. Då var programmet begränsat till en timme med inslag av musik, men med dagens podcastsändningar finns inte längre några begränsningar.

Gatuslang har tagit sitt namn från den klassiska låten av Ken Ring över Collene & Webb-beat med just samma namn. Det är också i den här eran som mycket av programmet tar avstamp. Programmet Gatuslang är ett program med ren passion för svensk hiphop. Äkta, okuttat och helt oberoende!

Pontus Gustavsson ensam ansvarig för Gatuslang är musikjournalist och utbildad projektledare med 25 år av hiphop i blodet. Med bakgrund som chefredaktör för SVU (Svenskunderjord.com), tongivande person bakom Sveriges största hiphopsida Whoa.nu, skribent under flera år på dagensskiva.com och med stor erfarenhet av hiphopradio vill han nu ge svensk hiphop ett seriöst perspektiv och en ärlig ocensurerad röst.

Ansvarig utgivning, idé, klippning, intervju, research, ljudteknik och projektledning av Pontus Gustavsson.

För alla er som lever hiphop!

 

8 Responses to Om

 1. Andreas says:

  Vill bara säga att detta ÄR FANTASTISKT suttit vid datorn nu och lyssnar säkert 4timmar på interjuver osv medans jag surfat. skitkul! fantastiska artister oxå!

  /// Mini 030

 2. RufusRoses says:

  Tack för många underbara timmar! Jobbar som bussförare och lyssnar varje pass, sen att man missar när passagerarna plingar och vill av är ok, man måste ju prioritera.

  • admin says:

   Hej Rufus! Mäktigt att höra att busschaffisar är nere med Gatuslang. Du är ju nere med gatan med kan man säga 🙂

 3. Hip2dahop says:

  Truckförare är också nere med Gatuslang 🙂 Brukar varva din podcast med x antal Stephen King ljudböcker när jag jobbar, diskar, dammsugar whatever.. Sjukt intressant detta, speciellt för en gammal 90-tals räv.

  Peace

 4. Nawfas Uno says:

  Först och främst grym podcast, bra jobbat!
  Dock borde ni kalla den “en podcast om svensk hip hop MUSIK”…Ånyo hamnar hip hop kulturens resterande 3 element helt och hållet på fel sida av spåret…icke inkluderande…Om du vill ha kvar titeln inkludera graffitimålare och breakare och låt oss höra om ALLA 4 elementen…tack!

  • admin says:

   Hej! Stort tack. Om du lyssnar på avsnitten diskuteras alla elementen. Flertalet DJs har varit med. Sen har du också många som börjat som dansare som Ken Ring, Melodie MC, ADL mfl och Bucc och Kaplan när det gäller graff. Detta är ett evighetsprojekt men det hinns max 1 avsnitt i veckan. Men har gjort Carboo från IC Rockers och flertalet diskussioner är på gång. <3 /Pontus

 5. Tobbe says:

  Jag vill bara skicka min uppskattning till dig. Jäklar vilka grymma intervjuer du gör! Gatuslang har fördjupat av mitt hiphop intresse massor! Bra jobbat och jag hoppas du har möjlighet att fortsätta med det du gör! Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

  Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.