BONUS 7 – Göteborg! ft. Ernst Bäck (ENTD)

Många hävdar att staden Göteborg aldrig fått den shine den förtjänat på den svenska hiphopscenen. Det är sant i viss mån, men det har också sina anledningar. Mycket av musikbranchen befinner sig i Stockholm. Samtidigt har också Göteborg haft ganska dålig sammanhållning på grund av att den är en väldigt segregerad stad, trots att den är mindre än Stockholm. Men samtidigt som många medier sovit på Göteborg har också staden varit ganska dålig på att promota sitt material och paketera den på ett bra sätt. Men förhoppningsvis kan saker och ting förändras med bland annat artister som The Order, Vic Vem och Parham som fått uppmärksamhet utanför stadens gränser.

Men oavsett vad som sägs om Göteborg går det inte att blunda från all talang som kommit från staden sedan 80-talet då bland annat Stonefunkers, Papa Dee, Kristus och Gubb satte igång. Efter det har Fatmilk och Klubb Scratch levererad på livescenen för hiphop i staden med en vitaliserad scen där artister kunnat inspirerat varandra.

Gatuslang bonusavsnitt nummer 7 gästas av Ernst Bäck som bloggar för Gatuslang under alias ENTD (Ernst nördar till det) och har en stor kärlek till Göteborg, svensk hiphop och skivsamlande.

Detta avsnitt är en hyllning till staden och hiphopscenen vi båda älskar. Trevlig lyssning!

Stöd Gatuslang genom att köpa en t-shirt här: www.wizzyclothing.com

Tack till Cali Roots! www.caliroots.com

Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes
Soundcloud: Soundcloud
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *