ENTD 19: Profilen – Aldrig Mer [Vinyl/CD, 2000]

Profilen – Aldrig mer [Vinyl, Sida A]År 2000 så släppte Red Line Records/Virgin samlingen Den svenska underjorden och från den samlingen så släpptes två singlar, Fjärde VärldenMer än musiken och ProfilenAldrig mer. På Den svenska underjorden medverkar förutom Fjärde Världen och Profilen ett flertal andra rappare av rang, bland annat Looptroop, Petter, Mobbade Barn Med Automatvapen, Headtag och Kashal-Tee.

Vinylversionen av singeln innehåller låten i originalversion, producerad av Masse, Sallas Remix och Masses Remix, producerade av Salla respektive Masse, samt instrumentalerna till alla tre versionerna. CD-versionen innehåller låten i album version, instrumentalen av albumversionen och de båda remixarna, men saknar instrumentalversionerna av remixarna. Orginalversionen och albumversionen är samma version av låten, varför de har fått olika namn på de olika versionerna av singeln är oklart.

Vinylversionen av skivan kommer i ett Red Line Records konvolut och CD-versionen har ett bildomslag. Aldrig mer återfinns förutom på denna singel och Den svenska underjorden även på DJ Taros mixtape Höjer Nivån Vol. II. Instrumentalversionen av Aldrig mer återfinns förutom på singelsläppet även på Den svenska underjorden Instrumentals vilken enbart släpptes på vinyl.

Profilen - Aldrig mer [12", Sida B]
Profilen – Aldrig mer [12″, Sida B]
Profilen har medverkat på flera skivor som räknas som klassiska svenska hiphopsläpp, bland annat PetterMitt sjätte sinne, Samlingsskivan Sidewalk Headliners, DJ Taros mixtapes, 100% Svensk Hiphop, Höjer Nivån Vol. II och Ännu En Gång Vol. 3. Men denna singel med Profilen är det enda solosläpp med honom, alla andra släpp har varit som låtar på samlingsskivor, låtar där han gästat eller musik med hans grupp PH3/Phenomena 3.

Profilen - Aldrig mer [CD (Promo)]
Profilen – Aldrig mer [CD (Promo)]
Låtlista [Vinyl]:

Sida A:

  1. Aldrig mer (Orginal)
  2. Aldrig mer (Sallas Remix)
  3. Aldrig mer (Masses Remix)

Sida B:

  1. Aldrig mer (Orginal Instr.)
  2. Aldrig mer (Sallas Remix Instr.)
  3. Aldrig mer (Masses Remix Instr.)

Låtlista [CD]:

  1. Aldrig mer (Album version)
  2. Aldrig mer (Album version instr.)
  3. Aldrig mer (Sallas Remix)
  4. Aldrig mer (Masses Remix)

Jag har tidigare skrivit om Phenomena 3s släpp Exclusive Shit i ENTD 8.

Den svenska underjorden Instrumentals finns att ladda ner gratis via www.whoa.nu.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *