ENTD 34: Stocktown Tapes presenterar – Live Tape Nr. One [Kassett, 1999]

Stocktown Tapes presenterar: – Live Tape Nr. One

Stocktown Tapes anordnade en releasefest till sitt släpp Seven Deadly Samurais Of Stocktown Pt. II på Alcazar-Nalen fredagen den 23 Juli 1999 med liveframträdanden med flera svenska rappare. Denna livespelning spelades in och släpptes senare som Live Tape Nr. One på en nittio minuters kassett med en modifierad version av flyern som omslag. De artister som medverkar på kassetten är Looptroop, Headtag, Mobbade Barn Med Automatvapen, Superscientifiku, Kashal-Tee, K-Real, Fattaru, och Phonorigin samt några som gästar under nämnda artisters liveset.

Seven Deadly Samurais Of Stocktown Pt. II
Seven Deadly Samurais Of Stocktown Pt. II

A-sidan startar med Looptroops liveset under vilket både Kashal-Tee och PST/Q gästar, dem framför bland annat Off The Record, Rumors, Long Arm Of The Law och Jag sköt Palme.

Nästa grupp att uppträda är Mobbade Barn Med Automatvapen som framför en blandning av låtar från sina respektive kataloger. Bland annat framför PST/Q framför låten som kallats Fyra blinda flator i en fiskaffär, eller Så lät det då när den återsläpptes på PST/Qs album Natt klockan tolv på dagen, tillsammans med Supreme och Mackan från Fattaru som rappar en del av PST/Qs vers ifrån publiken när PST/Q tappar texten. Även Nadasdi, som inte står med på flyern, gör ett gästframträdande under Mobbade Barn Med Automatvapens liveset. DJ Kristus var utannonserad som DJ för Mobbade Barn Med Automatvapens set, men DJ Dainja är DJ om inte hela, så under delar av det.

B-sidan startar med att Fattaru framför två låtar. Efter vilka Kashal-Tee och K-Real framför en låt tillsammans.

Från Kashal-Tee och K-Real tar Superscientifiku över och startar sitt set med två freestyles, under den andra får man höra Phonetik lägga några rader på svenska. Sammanlagt framför Superscientifiku fem låtar, med Kashal-Tee som gäst på en.

Därefter framför Phonorigin en låt över en blandning av instrumentaler, bland annat Brittney Spears Baby Hit Me One More Time.

Efter Phonorigin återkommer Kashal-Tee, denna gång med sitt eget liveset där han framför tre spår, varav ett är tillsammans med Seron som även lägger en freestyle innan de framför sin gemensamma låt. I slutet av sitt liveframträdande säger Kashal-Tee att man skall hålla utkik efter PST/Qs kommande album, vilket tyvärr dröjde flera år innan det kom, på vilket han skall gästa en låt vid namn Samme gamle jävel, en låt som tyvärr aldrig spelades in.

Avslutar kassetten gör Headtag med sin låt 4 The Y2K.

Seven Deadly Samurais Of Stocktown releasefest flyer
Seven Deadly Samurais Of Stocktown releasefest flyer*

Som man kan se på flyern så adderades Looptroop som akt till spelningen efter att flyern designats och trycktes och skrevs därför till för hand på flyern. I Superscientifikus andra freestyle nämns att Looptroop skall uppträda senare under kvällen så på kassetten är inte framträdanden i samma ording som de var under kvällen.

Låtlista:

Tyvärr utgår låtlistan från detta inlägg då den inte framgår på släppet och jag inte funnit någon korrekt låtlista någonstans på nätet och inte heller vill skriva ut en efter att ha lyssnat igenom kassetten då det är stor risk att jag då gör något misstag. Det finns dock en låtlista på Discogs-sidan till släppet, även om den inte stämmer till fullo ger den en uppfattning av vad som återfinns på släppet.

 

Gatuslang har intervjuat ett flertal av artisterna som medverkar: Embee, Kashal-Tee, Max Peezay, Mr. Noun, Phonetik och PST/Q. Jag har tidigare skrivit om Seven Deadly Samurais Of Stocktown Pt. II.

*Bilden på flyern är tagen från Majestic Flows blogg.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang där jag lägger upp saker relaterade till svensk hiphop.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *