ENTD 4: Hands – Basic Map Over A Dead Hands Pattern [Vinyl, 2004]

Hands – Basic Map Over A Dead Hands Pattern

Hands släppte 2004 sin debut EP Basic Map Over A Dead Hands Pattern, som första skiva, på skivbolaget Symbiot vilket han var med och drev.

Skivans låtar är döpta efter, de engelska, namnen på handens fem fingrar och a- och b-sidan av vinylen är döpta till Lefthand respektive Righthand.

Basic Map…  har tre gästartister vilka tillför sina vokaler på två av skivans fem spår. På spåret Indexfinger: Language gästar Veronica Maggio, som här sjunger på engelska hela två år innan hennes debutskiva släpptes, och Aegiz medan Littlefinger: Precipitation gästas av Sci-Fi.

Majoriteten av skivans speltid är instrumental. På Indexfinger: Language är gästartisterna är med under hela spåret men på Littlefinger: Precipitation, vilken klockar in på 5:35, så lägger Sci-Fi enbart en vers och här står alltså det instrumentala i stort fokus.

Hands har producerat all musik på skivan och , får man anta då ingen information om detta ges, även spelat in gästartisterna, mixat och mastrat skivan.

Skivan släpptes förutom på vinyl även som promo-CD där Lefthand och Righthand av förklarliga skäl fallit bort från tracklisten. 2011 släpptes även skivan som gratis MP3 via Guldgruvan på sidan www.whoa.nu och jag skulle vilja uppmuntra alla läsare att ladda ner och lyssna igenom skivan.

Hands - Basic Map Over A Dead Hands Pattern [Promo-CD]
Hands – Basic Map Over A Dead Hands Pattern [Promo-CD]
Utöver detta släpp så har hands enbart släppt en instrumental skiva, även detta en EP, vid namn Funkee 5ingers vilken enbart släpptes på CDr. Han har även släppt en kassett tillsammans med Ljudas & EKP och ett flertal mixtapes som, till olika grad, innehåller hans produktioner. Men Basic Map… är Hands enda släpp på vinyl. Hands har även producerat till andra artister och medverkar på deras släpp.

Även om Hands är en ny artist för dig så har du hört honom tidigare, om du lyssnar på Gatuslang, då det är han som har gjort introt till podcasten.

Låtlista:

Lefthand:

  1. Thumb: Mindflying
  2. Indexfinger: Language /w. Veronica Maggio & Aegiz

Righthand:

  1. Middlefinger: Stuck In My Middlefinger Meditation (T5)
  2. Ringfinger: Stabs & Hits
  3. Littlefinger: Percipitation /w. Sci-Fi

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, eller upptäcker någon felaktighet i texten så får ni gärna kontakta mig på ernst@gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ErnstSilvermoBack där en stor del av det jag postar är hiphoprelaterat.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *