ENTD 5: Ten-Brink – Analog Propaganda [Kassett]

Ten-Brink vars låt Rappakalja spelades en del på P3 Hiphop, vilket vi kunde höra om i Gatuslag: Avsnitt 34 – Timbuktu/Jason Diakté – Del 2 av 2, släppte innan den 12″ vinylen kom ut på Streetzone/Returmusik 2001 en EP på kassett vid namn Analog Propaganda. Kassetten bör ha kommit 1999 eller 2000 men det går inte att fastställa exakt årtal det släpptes då det inte står någonstans på omslaget.

Kassetten är en enkelsidig svart kassett med fem spår, varav ett är ett intro vid namn Start, med hemmakopierat omslag. Troligtvis är kassetten även den hemmakopierad. Förutom att rappa så står även Ten-Brink för muisk och produktion men då under namnet Illusionen. All lyrik är skriven av respektive taktpratare, som det står i omslaget. Troligtvis gjorde även Ten-Brink omslagsdesignen själv, då det inte finns någon information om detta på releasen.

Släppet gästas av två andra rappare vid namn Logan och P-Jazz, även de från Borås, som medverkar på var sitt spår. Ten-Brink fortsatte att jobba med båda dessa rappare framöver, Logan gästade på tidigare nämnda 12″ Rappakalja och P-Jazz bildade senare gruppen Onykterhetsrörelsen tillsammans med Ten-Brink.

Ten-Brink sålde själv kassetten via sin hemsida, då http://listen.to/tenbrink, för 20 kronor plus frakt vilket borde ha motsvarat ett självkostnadspris. Den såldes nog inte i allt för många exemplar. Detta baserar jag på att den sällan nämns, vad jag sett, i diskussioner om Ten-Brinks musik.

Han bytte senare artistnamn som rappare till Ajjemen och gör även pop/rock under sitt egna namn Johan Tenbrink.

Ten-Brink - Analog Propaganda [Baksida]
Ten-Brink – Analog Propaganda [Baksida]
Låtlista:

  1. Start
  2. Vampyrer gäst: Logan
  3. Höger Eller Vänster
  4. Utifrån Ingenstans gäst: P-Jazz
  5. Snut

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, eller upptäcker någon felaktighet i texten så får ni gärna kontakta mig på ernst@gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ErnstSilvermoBack där en stor del av det jag postar är hiphoprelaterat.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *