ENTD 1: Rusty James – Fumblin’ For Words [Kassett, 1998]

Rusty James – Fumblin For Words

Rusty James första och sista släpp som soloartist heter Fumblin’ For Words och släpptes via C.R.E.A.M Entertainment 1998. C.R.E.A.M Entertainment får antas vara Rusty James egna etikett då detta är, mig veterligen, det enda släppet på etiketten.

Kassetten är en vit enkelsidig kassett som innehåller 7 spår, intro och outro inräknat, med hemmakopierat omslag. Den är troligtvis inte inspelad i en professionell studio då ljudkvalitén på tyvärr lämnar en del att önska. Detta är dock ett tydligt val av Rusty James som på omslaget har skrivit både att det är:

äkta lofi hiphop

no dolby, no dbx, strictly lo-fi.

Skivan gästas inte av någon av de artister han senare skulle släppa musik med som gruppen Mics Of Fury utan innehåller enbart en gästartist, vilken är en sångare vid namn Fia. Detta, det faktum att den släpptes ett år innan första Mics Of Fury släppet, vinylen Versions, och att kontaktuppgifterna är till en adress i Ellös, inte Göteborg där Mics Of Fury var baserade, får mig att tro att detta släpp kan vara inspelat och släppt innan Mics Of Fury bildades.

Rusty James både rappar och har, får man anta då ingen information om producenter ges, producerat all musik själv på skivan. Detta och första Mics Of Fury släppet är de två skivorna man kan höra Rusty James rappa på, dock lägger han bakgrundsvokaler på War Stories som han släppte tillsammans med rapparen Aegiz 2002.

Rusty James avslutar kassetten med orden:

Det var allt för den här gången, men det går ju alltid att höra av sig så skickar jag nästa band. Hejdå.

Tyvärr kom det inga mer band med Rusty James som soloartist, det släpptes däremot några skivor med hans grupp Mics Of Fury.

Efter första skivan med Mics Of Fury så slutar Rusty James att rappa och koncentrerar sig på att producera musik för både sin grupp men även andra artister så som tidigare nämnda Aegiz och göteborgslegenden Gubb. Efter att Rusty James 2002 släpper både sin gemensamma EP War Stories med Aegiz och Mics Of Furys sista skiva The M.O.F. Blend så lägger han tyvärr av helt med musiken.

Denna Kassett är tyvärr nog svår att komma över då den troligtvis är tryckt i ett ganska begränsat antal, men om du skulle hitta ett exemplar så är den absolut värd att införskaffa.

Låtlista:

  1. Intro
  2. Acquintence
  3. God Bless
  4. Forever Funky
  5. In Times Like These
  6. One Of Those Days (feat. Fia)
  7. Outro

Skulle någon av er läsare ha mer information om kassetten i fråga, eller upptäcker någon felaktighet i texten så får ni gärna kontakta mig på ernst@gatuslang.se

 

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *