ENTD 13: Ayo (One Eye Red) – Time To Move On + Värsterort [Vinyl/CD, 1999]

One Eye Red/Ayo – Time To Move On + Värsterort [12″]1999 släppte Topaz Records en singel med Ayo vid namn Time To Move On + Värsterort. Singeln innehåller förutom de två nämnda spåren även a cappellan och två remixar på Time To Move On. Förutom Dessa spår innehåller singeln även det gömda spåret Hiphop bönder som gästas av Big Fred, C.R.I.B.E., Chamdin, Ken Ring, Petter, Rigorod & Tito som är en diss till Looptroop och Kashal-Tee. På CD-versionen så saknas a cappellan till Time To Move On och Värsterort skall vara en remix, om det är samma version av låten som på vinylen är troligt men är tyvärr inget jag kan bekräfta i skrivande stund.

Vinylen är pressad som white label med Topaz Records omslag och en klisterlapp med artist och låtinformation i övre högra hörnet. Hiphop bönder är, som tidigare nämnt, ett gömt spår och står inte med på omslaget. CD-versionen har däremot tryckt omslag och CD-design. Katalognummer för vinylen och CDn är TPZ-12-002 respektive TPZCD-002.

Enligt www.discogs.com så finns det även en vinylversion som innehåller instrumentalerna till Time To Move On och Värsterort i stället för remixerna på Time To Move On. Att det skulle pressats två olika versioner av vinylversionen är inte helt omöjligt då en vinylsingel kunde sälja relativt många exemplar 1999. På vinylen står Ayos namn som både One Eye Red och Ayo medan hans namn enbart står som Ayo på CD-versionen.

Hiphop bönder måste vara en av få svenska disslåtar som pressats upp på vinyl och är även trots att den är ett gömt spår den låt från denna singel som fått störst spridning. Antagligen för att det just är en disslåt och att det är ett stort antal gäster på låten. Mig veterligen har varken Looptroop eller Kashal-Tee svarat på dissen.

Trots att denna singel släpptes samma år som Ayos svenskspråkiga debutalbum Föder Nåt Nytt kom så är varken Värsterort eller Hiphop bönder med på debutalbumet. Hur det kommer sig kan man bara spekulera i.

Ayo samarbetade även med Topaz på sin singel Gudinnor från 2000 där Topaz har gjort en remix på titelspåret, som gästas av Fre, Daddy Boastin och Sista Roze, och på singeln Kokane på vilken Ayo gästar Mr. Vegas på 12″-versionen. På 7″-, CD-singel- och albumversionen har Ayo däremot blivit utbytt mot rapparen Intense.

Ayo - Time To Move On + Värsterort [CD]
Ayo – Time To Move On + Värsterort [CD]
Låtlista [Vinyl]:

Sida A:

 1. Time To Move On
 2. Värsterort
 3. Hiphop Bönder

Sida B:

 1. Time To Move On (Artfx Remix)
 2. Time To Move On (Rico Remix)
 3. Time To Move On (A Cappella)

Låtlista [CD]:

 1. Time To Move On
 2. Värsterort (Remix)
 3. Hiphop Bönder
 4. Time To Move On (Artfx Remix)
 5. Time To Move On (Rico Remix)

Låtlista [Vinyl med instrumentaler]:

Sida A:

 1. Time To Move On
 2. Time To Move On (Instrumental)
 3. Time To Move On (A Capella)

Sida B:

 1. Värsterort
 2. Värsterort (Instrumental)
 3. Hiphop Bönder

 

Gatuslang har intervjuat Kashal-Tee där det, om jag inte missminner mig, talas en del om låten Hiphop Bönder.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst@gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ErnstSilvermoBack där en stor del av det jag postar är hiphoprelaterat.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *