ENTD 20: Looptroop – The Struggle Continues (Snippet CD) [CD, 2002]

Looptroop – The Struggle Continues (Snippet CD)

Inför släppet av Looptroops The Struggle Continues Burning Heart Records/David vs. Golitah 2002 så släpptes en snippet-CD som promotion för albumet.*

The Struggle Continues är andra skivan med Looptroop som släpptes i samarbete med ett annat skivbolag än David vs. Goliath, även Modern Day City Symphony och Fort Europa släpptes tillsammans med Burning Heart Records. The Struggle Continues, katalognummer DVSG.023, släpptes på både vinyl och CD samt som instrumental version på vinyl, då med katalognummer DVSG.024.

Snippet-CDn innehåller åtta spår från albumet, varav sju är snippets och ett, Looptroopland, är i fullversion. Snippetarna varierar i längd från 0,55 – 1,28, där den längsta är första spåret på skivan och även innehåller ett intro där Promoe pratar, den totala spellängden på skivan är 12,32. Under hela skivans gång så ligger Promoes röst då och då över spåren, antagligen för att förhindra piratkopiering och spridning av låtarna, även på Looptroopland ligger Promoes röst trots att det enligt tracklisten skall vara albumversionen av låten.

Förfarandet att använda snippet-CDs som promotion var vanligt i Sverige mellan 2000 och 2003 då det var relativt billigt att trycka upp och dela ut.

Hur vanlig denna skiva är är svårt att säga, den trycktes antagligen i ett ganska stort antal men man får anta att många av dem tyvärr har slängts av dem som mottog skivorna. Jag har enbart sett det exemplar som jag själv äger av skivan.

Looptroop - The Struggle Continues (Snippet CD) [Baksida]
Looptroop – The Struggle Continues (Snippet CD) [Baksida]
Låtlista [med tidsangivelse på de olika spåren inom parentes]:

  1. Don’t Hate The Player (1,28)
  2. Looking For Love (1,05)
  3. Who Want It (0,55)
  4. Last Song (1,08)
  5. Musical Stampede (1,11)
  6. Fruits Of Babylon (1,02)
  7. The Struggle Continues (1.16)
  8. Looptroopland (Album Version) (4,27)

 

*Jag hade skrivit att denna skiva var den enda snipet-CD som släppts med Looptroop, vilket var felaktigt, även Fort Europa släpptes det en snippet-CD till.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *