ENTD: Kvinnliga Rappare

Ibland tänker jag:

fan vad synd att det inte finns fler kvinnliga rappare i Sverige

när jag därefter tänker lite längre kommer jag på att det faktiskt finns en hel del svenska kvinnor som rappar. Precis som med manliga rappare så finns det de som gör det bra och de som gör det mindre bra, men det är inte poängen här. Ni som läsare klarar alldeles utmärkt att själva att bedöma hur bra ni tycker att en person rappar, så jag skall inte försöka göra det år er.

Tanken här är att belysa det faktum, vilket tyvärr ofta glöms bort när man pratar om svensk hiphop, att det finns ett flertal kvinnliga rappare i Sverige. Detta är inte på något sätt vara en komplett lista, utan det är enbart är de artister som jag känner till.

Rapparna listas, för enkelhetens skull, i bokstavsordning:

Alla rappare som är nämnda här har släppt musik som bör gå att få tag på. Vissa av artisterna är lättare att hitta låtar och/eller skivor med medan andra är svårare att hitta låtar och/eller skivor med. Jag hoppas ni som läsare tar er tid och lyssnar på något utav varje artist, som ni inte redan känner till, kanske kan ni hitta någon ny favorit.

Som sagt är denna lista inte på något vis komplett. Känner du som läsare till fler svenska kvinnliga rappare så får du mer än gärna tipsa mig om dem på ernst@gatuslang.se. Så kan jag förhoppningsvis framöver göra en lista till med minst lika många andra artister.

*Emilia är Professor Ps syster vilket jag nämner enbart för att det eventuellt kan underlätta för de av er som vill söka reda på musik med henne.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *