Ernst nördar till det, ny bloggare på Gatuslang

Jag har fått möjlighet att blogga här på Gatuslang och tanken är att det skall komma ett blogginlägg mellan varje avsnitt av Gatuslang, förhoppningsvis blir det ett nytt inlägg varje onsdag.

Jag är nog en av få här i landet som kan mäta mig med självaste Mr. Gatuslang när det gäller nörderi och kunskaper om svensk hiphop. Min blogg kommer att fokusera på mer och mindre kända svenska hiphopsläpp men kommer även ta upp annat som handlar om svensk hiphop.

För att presentera mig lite mer så har jag lyssnat på hiphop sedan mitten av 90-talet och svensk hiphop har länge varit det jag främst lyssnat på. Jag har även under hela denna tid samlat på skivor så jag har numera en någorlunda bra samling av svensk hiphop på vinyl, kassett och CD. Jag hoppas att jag kommer kunna plocka fram saker ur den som ni kommer finna av intresse.

Som vidare presentation så snor jag ett uppskattat inslag i Gatuslangs intervjuer, nämligen tre skivor som influerat mig.

Jag hade lyssnat på hiphop innan jag hörde Doggystyle men när jag spelade av den på ett kassettband, något år efter den släpptes, väcktes mitt intresse för hiphop på allvar. Jag lyssnade nog på denna skiva dagligen i cirka ett år. Sedan började jag köpa skivor och bygga upp min samling.

Gubb - Respekt
Gubb – Respekt EP

Gubb – Respekt Gubbs Respekt EP får här symbolisera när mitt intresse för rap på svenska verkligen tog fart. Jag hade tidigare lyssnat på musik av Petter, Ken och Blues med flera men inte riktigt fastnat för det som jag gjorde runt tiden denna släpptes. I ärlighetens namn så är det säkert inte denna skiva som var den som startade intresset för svenskspråkig rap, men som göteborgare vill man ju gärna tro att det var en skiva med en sann göteborgslegend som startade det hela för mig.

Jag hade lika gärna här kunnat valt Hotell No Monkey Business med Organism 12 & Seron för att representera detta, men jag låter mig vara lite lokalpatriotisk så här i första blogginlägget.

Looptroop - MDCS
Looptroop – MDCS

Med denna skiva av Looptroop så tog mitt skivnörderi verkligen fart och det var efter jag köpte denna som jag började gotta ner mig i att köpa alla skivor som gick att få tag på med en grupp/artist, inklusive gästinhopp.

Dessa tre skivor är inte representativa för vad jag kommer att skriva om här, då detta är skivor som alla känner till och har lyssnat på, eller i alla fall borde känna till och lyssnat på. De är enbart en liten presentation av mig.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *