ENTD 33: Snook – Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit [CD, 2004]

Snook – Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma ditSnook gjorde sig ett namn i Sverige i och med sin medverkan på Afasi & Filthys hit 1990nånting som släpptes 2002 men det skulle dröja till 2004 innan deras debutalbum Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit släpptes.

Skivan utgavs till en början av Groover Recordings i sammarbete med Universal som en tiospårsskiva, men återsläpptes senare under samma år via Groover Recordings i samarbete med MNW med tolv spår i jewelcase och limiterad upplaga i digipack. I stället för att enbart lägga till två spår till återugåvan så plockades det bort ett spår, Kattguld, och las till tre nya spår Om en minut om en sekund, vilken gästas av Kaah, Verklighetsflykt AB och Rasmus sista vers. Även låtordningen på de spår som återfinns på båda versionerna av skivan har ändrats till återutgivningen. Återutgåvan har även fått ett helt nytt omslag.

Gästar på skivan gör förutom Kaah, som enbart återfinns på återutgåvan, även Organism 12, Afasi och Luda, som dock inte är utskriven som gästartist på omslaget till första utgåvan. För produktionerna på skivorna står främst Kihlen som producerat åtta av spåren på förstautgåvan och co-producerat ytterligare ett tillsammans med Filthy, det sista spåret är producerat av Daniel Adams-Ray. Gunnar Gustafsson har hjälpt till med produktionen på ett spår producerat av Kihlen. De spår som är tillagda på återutgåvan är även de producerade av Kihlen, förutom Om en minut om en sekund vilket är producerat av Kaah.

Snook - Vi vet inte vart vi skall men vi skall komma dit [återutgåvan]
Snook – Vi vet inte vart vi skall men vi skall komma dit [återutgåvan]
Snook släppte efter detta album ett till album som grupp, sedan splittrades gruppen och Kihlen, under namnet Oskar Linnros, och Daniel Adams-Ray har släppt två soloalbum var.

Låtlista:

 1. Frankenstein Boogie
 2. Låtsas som att det regnar
 3. Mister Cool
 4. Håll käften orkestern
 5. Har du tänkt på din egen begravning?
 6. Spåbubblor
 7. Kattguld
 8. Lejonhjärta (med Organism 12)
 9. 17 Juni (med Afasi)
 10. Och farsan snarkar redan

Låtlista (återutgivningen):

 1. Frankenstein Boogie
 2. Om en sekund om en minut (med Kaah)
 3. Mister Cool
 4. Har du tänkt på din egen begravning (med Luda)
 5. Såpbubblor
 6. Och farsan snarkar redan
 7. Lejonhjärta (med Organism 12)
 8. 17 Juni (med Afasi)
 9. Låtsas som att det regnar
 10. Håll käften orkestern
 11. Verklighetsflykt AB
 12. Rasmus sista vers

 

I Gatuslang Bonus 4 – MBMA ft. Doktor Död spelas Organism 12s vers från Lejonhjärta, som återfinns på båda versionerna av albumet.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang där jag lägger upp saker relaterade till svensk hiphop.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *