ENTD 45: BLaO – The Compilation [CD, 1999/2000]

BLaO – The Compilation (Limited Edition 99)

BLaO släppte sitt första officiella släpp The Compilation (Limited Edition 99) i en limiterad utgåva 1999 på BLaO Entertainment med katalognummer B1/BLaO 1. Året därpå återsläpptes skivan på BLaO Entertainment/BLaO Music Publishing med katalognummer B1 56655, nu utan (Limited Edition 99) på omslaget. Båda versionerna släpptes enbart på CD. De båda olika utgåvorna skiljer sig på releaseår och omslagsdesign. I första utgåvan saknas information om vilka artister som ingår i BLaO All Stars, som framför det sista spåret på skivan, som står som bonustrack på den andra upplagan av skivan, men här är alla medverkande artister utskrivna. En annan skillnad är att artisterna står som huvudartister på första utgåvan men som gäster på andra, förutom Split Personality på spår 6 på vilket även informationen om att Boùchra gästar står med.

Medverkande artister på skivan är Glaciuz The ICY, på tre spår som soloartist, Boùchra, på tre spår, Split Personality, på två spår som soloartist, JAQEE, på två spår, Sublime PH, på två spår som soloartist, och BLaO All Stars, bestående av Amanda Akyianu, Sublime PH, Split Personality och Glaciuz The ICY, på ett spår. För alla produktioner på skivan står producenttrion Kiboy, Qwadjo och Malii, som även spelat in och mixat alla spåren.

BLaO - The Compilation [andra utgåvan]
BLaO – The Compilation [andra utgåvan]
BLaO släppte även skivan The Album 2002. Förutom den har flera av artisterna släppt solomaterial, mest framgångsrik har JAQEE varit som släppt ett flertal skivor och var den enda som släppte en soloskiva på BLaO Entertainment med sin debutskiva. Glaciuz The ICY släppte ett mixtape och en EP, som fick mycket uppmärksamhet, med gruppen Loose Cannons bestående av honom, Leo, Form One och Nephilim. Övriga artister som medverkar på BLaO skivorna har inte släppt några soloskivor, men några har släppt singlar.

Låtlista:

 1. BLaO Antehm – Glaciuz The ICY
 2. Got Em Mad – Glaciuz The ICY
 3. Living Life – Glaciuz The ICY
 4. Crying – Boùchra
 5. Me To See – Boùchra
 6. Nobody – Split Personality (feat. Boùchra)
 7. Cash Money – Split Personality
 8. Headfall – JAQEE
 9. Womanin Me – JAQEE (stavad Womaninme på andra utgåvan)
 10. Nuggets – Sublime PH
 11. Can’t Stop – Sublime PH
 12. A.M.A.N.D.A. – BLaO All Stars (skrivet som BLaO Allstars på andra utgåvan)

 

Gatuslang har intervjuat Glaciuz The ICY där det pratas en del om BLaO.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Du hittar mig även på Instagram: @ernstnordattilldet

Stöd Gatuslang genom att köpa en Gatuslangt-shirt här: www.wizzyclothing.com

Här hittar du mer information om andra sätt du kan stödja Gatuslang.

Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes
Soundcloud: Soundcloud
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *