Avsnitt 85 Del 1 – Salla/The Latin Kings

Cristian Salazar eller Salla föddes i Santiago, Chile, 1975. 1979 kom han till Sverige tillsammans med mamma, pappa, storasyster och storebror. Lillebror Masse föddes när familjen kommit till Sverige. De kom att växa upp i Fittja i Norra Botkyrka. På 80-talet upptäckte Salla hiphopen och bildade under 90-talet The Latin Kings tillsammans med sin bror Chepe och sin vän Dogge. Efter att ha varit med i Rap SM 1991, som vanns av Infinite Mass, blev de upplockade av Gordon Cyrus för att spela in en skiva. Första singeln blev Snubben 1993. I den första delen av Gatuslang får vi bland annat höra historier kring Sallas tidiga år, hans upptäckt av hiphop och bildandet av The Latin Kings. Trevlig lyssning!

Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes
Soundcloud: Soundcloud
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Avsnitt 85 Del 1 – Salla/The Latin Kings”

  1. Hej Salla Chepe och Dogge!

    Jag mins att jag köpte eran första platta 1993
    Välkommen till förorten. Min polare “Frallan” Fransisco och jag var i skivbutiken i Tyresö C,
    han sa köp den jag lovar dom e äkta, jag håller med jag tycker deras låt med “snubben” är tuff han sa har du hört “gussen” ja sa jag måste lyssna på den när jag var klar tog jag fram några sedlar och kronor sedan dess har jag alltid älskat The Latin Kings och jag har alltid gått i bagyjeans jag är snart 40 och tycker att ni äger! PS: det är fett äkta att spela in det! På senare år har jag märkt att det är ju jag som pratar i introt på låten “måla mer” på albumet I skuggan av betongen…. Vill bara säga att jag älskar er! Brukade se er på stan i city och sen har jag sett Doggelito på Hallunda djuraffär och köpte Royal kanin hundmat. Har alltid sett upp till er! /Hälsningar Nikke!