ENTD 18: Ayo – Många som väntar [Vinyl, 1999]

Ayo – Många som väntar

Många som väntar är andra singeln från Ayos album Föder nått nytt, som släpptes på BMG Sweden 1999. Förutom Många som väntar släpptes även Betongdjungelboken och Gudinnor som singlar från albumet. Samma år släpptes dessutom singeln Time To Move On + Västerort, som även innehåller låten Hiphop bönder, från vilken ingen av låtarna hamnade på albumet.

Många som väntar släpptes som promo/white label 12″ vinyl i kammoflagemönstrad konvult med en klisterlapp som innehåller informationen om skivan. Vinylen släpptes av BMG Sweden i sammarbete med Ricochet, RCA och Topaz Records. Det släpptes även en musikvideo till singeln men däremot har jag inte hittat någon information om att singeln skulle ha släppts på CD.

Singeln innehåller Många som väntar, vilken är producerad av C.R.I.B.E. och Rodde, och Din stil är fallen, vilken är producerad av Rodde och Ayo. Förutom dessa två spår innehåller singeln även accapellan till Många som väntar, men inte som brukligt instrumentaler till någon av låtarna. Hela singeln är inspelad och mixad av Rodde i Ghetto Shaded Crib.

Ayo - Många som [Klisterlapp]
Ayo – Många som [Klisterlapp]
Ayo släppte musik på både engelska och svenska innan och efetr denna skiva, både som soloartist och i gruppen One Eye Q = Young Wisdom vilken han hade tillsammans med Broadcaster D. Nu har Ayo tyvärr lagt mikrofonen på hyllan, men det finns mycket musik att upptäcka med honom om man inte redan gjort det.

Låtlista:

Sida A:

  1. Många som väntar

Sida B:

  1. Din stil är fallen
  2. Många som väntar (Accapella)

 

Jag har tidigare skrivit om släpp med Ayo i ENTD 12: Ayo – Del 2: Uppföljaren, där jag skriver om Ayos osläppta skiva, och ENTD 13: Ayo (One Eye Red) – Time To Move On + Västerort.

Gatuslang har intervjuat Brodcaster D, där det pratas en del om Ayo och hans musik.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *