ENTD 25: Timbuktu – Dynamit! [Vinyl/CD, 2003]

Timbuktu – Dynamit! [Vinyl]Dynamit! från Timbuktus album The botten is nådd släpptes 2003 av JuJu Records, katalognummer JUJUMS036, på både vinyl och på CD och gästas av Peps and the Peptones.

På både vinyl- och CD-versionen av singeln finner man även spåret Friendly Fire vilket gästas av Chords och framförs på engelska. På vinylversionen finner man även Botten is nådd och instrumentalerna till Dynamit!, Botten is nådd och För länge sen, vilken i vokalversionen gästas av Supreme och Chords, man finner däremot inte instrumentalen till Friendly Fire på varken vinyl- eller CD-versionen av singeln. All musik är producerad av Breakmecanix och för omslagen står Mattias Lundin för INK Graphix.

Omslagen till singeln skiljer sig mer åt på de olika versionerna än vad som är vanligt förekommande. Det är inte bara små ändringar för att anpassa till de olika storlekarna på omslag och skillnader i låtlistan, vilket det brukar vara, utan här har singlarnas omslag en egen design. Enbart texten Dynamit! är likadan på omslagens framsida och även baksidan skiljer sig drastiskt åt på vinyl- och CD-versionen a singeln.

Dynamit! är den enda av de tre singlarna från The botten is nådd som släpptes på vinyl. De andra två singlarna är Botten is nådd, som återfinns på vinylversionen av Dynamit!, släpptes tidigare som CD-singel, med en remix på För länge sen som bonusspår, och Ett brev, som innehåller a cappella och instrumental till titelspåret, med vilken Timbuktu fick ett medialt genombrott.

Timbuktu - Dynamit! [CD]
Timbuktu – Dynamit! [CD]
Låtlista [Vinyl]:

Sida a:

  1. Dynamit /m Peps
  2. Botten is nådd
  3. Friendly fire /m Chords

Sida b:

  1. Dynamit instrumental
  2. Botten is nådd instrumental
  3. För länge sen instrumental

Låtlista [CD]:

  1. Dynamit /m Peps
  2. Friendly fire /m Chords

 

Gatuslang har intervjuat Timbuktu i Avsnitt 34 – Timbuktu/Jason Diakité (Del 1 & Del 2) och Chords i Avsnitt 36 – Chords/Jens Resch. Jag har tidigare skrivit om Lifestress, som är första singeln där Timbuktu rappar som släpptes, i ENTD 7: Falcon & Sleepy feat. Timbuktu – Lifestress och om den Sydkoreanska versionen av Timbuktus album Oberoendeframkallande i ENTD 3: Timbuktu – Get Fizzy.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang där jag enbart lägger upp saker relaterade till svensk hiphop.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *