ENTD 32: Trainspotters – Progress [Kassett, 2004]

Trainspotters – Progress

Trainspotters släppte sin demo Progress, limiterad till 99 numrerade exemplar på vita kassetter, 2004 på det egna bolaget Random Bastards med katalognummer RB004. De använde sig då av artistnamnen Flame och Raat Himself, namn de bytt redan till nästa släpp, mixtapet Obstacles från 2005.

Progress är ett släpp som innehåller fjorton spår, vilka alla framförs på engelska, och gästas av St-one, Elus, Fasko Flow, Presto, Dice One, Richie Quick, Illus, Ablyx och Niprone, innehåller produktioner av Meandyoursister, Chriz, Xelion, Skitzophrenic, Resq och Éxitus samt cuts av Tacticore och Ljudas. Xelion har även mastrat släppet och Marc Strömberg har gjort omslagsdesignen.

Efter Progress men det skulle dröja enda till 2010, 2011 på fysiskt format, innan debutskivan Dirty North släpptes. Men innan dess hann de släppa ett flertal singlar, varav en Feel The Vibe släpptes exklusivt i Japan, EPs och mixtapes. Efter debutalbumet har de släppt ett remixalbum på CD i Japan, ett digitalt släpp av en remixad version av debuten och albumet Bastards!, vilket släpptes digitalt, på CD och färgad dubbelvinyl tillsammans med instrumentalerna. George Kaplan har även hunnit släppa två släpp med sin grupp TOCDFWB, ett släpp tillsammans med Drrock och chopped & screwed mixtapet UÅ Screw Vol. 1 Slomo Danked tillsammans med K-Mane.

Låtlista:

Sida a:

 1. Intro
 2. Fake Jacks
 3. Wreckin’ The Mic
 4. Collateral Damage
 5. Beneath a Steel Sky interlude
 6. Studio Session
 7. Emcee Collective pt. 2

Sida b:

 1. Problems
 2. For No Reason
 3. That Ain’t My Wife interlude
 4. Live Set – I Love Porn
 5. Declaration of Independence
 6. Peace
 7. Outro

 

Gatuslang har intervjuat George Kaplan från Trainspotters. Jag har tidigare skrivit om Trainspotters Japanska remixalbum.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang där jag lägger upp saker relaterade till svensk hiphop.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *