ENTD 2: DJ Embee – Brev Från Kabinetten [CD]

DJ Embee – Brev Från Kabinetten

DJ Embee tryckte i samband med sin brors 30-årsdag upp Brev Från Kabinetten på 7″ vinyl i ett exemplar. Vinylen och låten var en present från DJ Embee till hans bror Big Boss. Skivan fick katalognummer DVSG.30 för att fira att det var just 30 som Big Boss fyllde.

Hade den fått katalognummer efter när den släpptes hade det legat någonstans mellan 27-29 då den kom innan David vs. Goliath kommit upp i 30 släpp. Utifrån katalognumret kan man dra slutsatsen att skivan släpptes under 2003 eller 2004, tyvärr finns inget exakt årtal nämnt på omslaget.

Skivan har även på omslaget, då den enbart trycktes i ett exemplar, fått texten:

The Ultimate Collection

I samband med detta så släpptes även låten som gratis MP3 till allmänheten via Looptroops dåvarande hemsida www.looptroop.nu

Låten är uppbyggd på samplingar av Cornelis Vreeswijks musik och det är därifrån namnet Brev Från Kabinetten kommer, som en hänvisning till Cornelis Vreeswijks sång Brev Från Kolonien, låttiteln är dock inte utskriven någonstans på omslaget.

Det är troligtvis på grund av alla dessa samplingar som låten aldrig släpptes komersiellt då det troligtvis hade blivit väldigt dyrt att cleara alla dem.

Ett tag efter att låten släppts som MP3 så gjorde tidningen Svensson en intervju med DJ Embee och i samband med att den publicerades så följde just Brev Från Kabinetten med tidningen som CD-skiva. Om man köpte det numret av tidningen var enda sättet att få låten på fysiskt format.

Omslaget består av bilden som las upp på Looptroops sida i samband med att den släpptes som MP3, samma bild på fram och baksida av omslaget. Även CD skivan har samma bild, dock svartvit och med bakgrundsdetaljerna borttagna.

DJ Embee - Brev Från Kabinetten CD
DJ Embee – Brev Från Kabinetten CD

Denna skiva är troligtvis ett av de släpp från Looptroop/David vs. Goliath som är svårast att få tag på då man får anta att den inte trycktes i allt för många exemplar. Flertalet av dessa exemplar bör även ha gått till människor som inte i första hand, om alls, var intresserade utav svensk hiphop utan av tidningen den följde med och därmed kan ha hamnat i papperskorgen.

Jag har personligen aldrig sett något mer exemplar av skivan, varken i skivaffärer som säljer begagnade skivor eller på försäljningsställen på internet.

Tyvärr finns Brev Från Kabinetten inte att ladda ner som MP3 via Looptroops nuvarande hemsida eller tillgänglig via Youtube.

Låtlista:

1. Brev Från Kabinetten

Skulle någon av er läsare ha mer information om CD-skivan i fråga, eller upptäcker någon felaktighet i texten så får ni gärna kontakta mig på ernst@gatuslang.se

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *