ENTD 47: 3:Ess – Gbg-sak [CD, ?]

3:Ess – Gbg-sak

3:Ess släppte CD-singeln Gbg-sakRooftop/edelpitch AB, katalognummer RT1013. Singeln innehåller tre olika versioner på Gbg-sak, Modig version, Feg Version och Instrumental version. Tyvärr står det inte någonstans på singeln vilket år den släpptes, men det bör vara någon gång mellan 1996 och 1998, då dem bytte skivbolag till FFWD Records/FFWD Entertainment.

Singeln är en cover/svensk översättning av Nuthin’ But A “G” Thang av Dr. Dre och Snoop. För produktionen står Henrik Brunberg och Kristus, som har använt samma samplingar som Dr. Dre gjorde i originalet för att återuppbygga beatet. För all rap står Racklas-S, som även är den som översatt och omtolkat texten. Värt att notera är att MC Troubleshooter, mer känd som Leo från Mobbade barn med automatvapen, står för “introrackel” på låten, och är en av de första gångerna man kan höra Leo på skiva.

3:Ess släppte aldrig något album* men dem släppte fem singlar och två exklusiva spår på samlingsskivan Alla talar fortfarande svenska. 3:Ess har haft olika medlemmar under sin existens, Racklas-s, som varit med under hela tiden, Kristus, Max, Danne och Gubb har under olika tider ingått i gruppen.

Låtlista:

  1. Gbg-sak (Modig version)
  2. Gbg-sak (Feg version)
  3. Gbg-sak (Instrumental version)

 

Gatuslang har gjort en intervju med P.S. The Marginal Error i vilken det talas en del om denna singel och 3:Ess i allmänhet.

* 3:Ess spelade in två album som var osläppta fram tills Whoa.nu släppte de som lagliga mp3 under 2012.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Du hittar mig även på Instagram: @ernstnordattilldet

Stöd Gatuslang genom att köpa en Gatuslangt-shirt här: www.wizzyclothing.com

Här hittar du mer information om andra sätt du kan stödja Gatuslang.

Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes
Soundcloud: Soundcloud
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *