ENTD 24: Hamish – Solipist solisten [Kassett, 1999]

Hamish – Solipist solisten

1999 släppte Hamish sitt demo Solipist Solisten Sub-Lab Kreashunz. Demon kom enbart på kassett och är hemmakopierad på Maxell c90 kassetter med hemmautskrivet omslag.

Solipist Solisten innehåller 20 spår varav ett, En tyst minut för Johan, enbart är tystnad. Om detta spår är menat som en diss till Organism 12 eller inte är svårt att veta, men det var under samma tid som detta släpp kom som beefen mellan Hamish och Mobbade Barn Med Automatvapen startade så det är inte helt onsanolikt. På släppet gästar The Legacy, AKEM, Seron, Mav-Rik och DJ Madwrist, mest noterbart är att Seron vars grupp, Mobbade Barn Med Automatvapen, som Hamish senare hade en beef med medverkar på hela fyra spår. Alla produktioner står Mav-Rik och Hamish för, medan DJ Madwrist står för all scratch.

Spåren, Ordlek, Illbattingar och Ordlek 2, återfinns även på DJ Madwrists mixtape Ett mixtape från Karlstad. Alla tre gästas av Akem och Seron medan Ordlek och Ordlek 2 även gästas av The Legacy, spåret Första gången återfinns även på samlingsskivan Jakten på under-orden och spåret Snyltgästen, vilket gästas av Mav-Rik, återfinns på samlingsskivan Diggin In The Swedish Underground – från dröm till verklighet.

Hamish har förutom denna demo även släppt en vinyl EP, Hamillenium, en CD-singel, För mycket Jävla, och två album, Hjärtats oskrivna blad* och En bild säger mer än tusen ord, enbart digitalt respektive digitalt och på CD. Hamish ingick även i gruppen Gängbängerz som släppte en EP online och på CD(r) till de som förbokat skivan som skulle komma.

Hamish hade som tidigare nämnts en beef med Mobbade Barn Med Automatvapen, eller främst med PST/Q som släppte låten En varning till Judas. Hamish släppte ett par år senare svaret Sista kapitlet som gratis mp3 via sin hemsida.

Låtlista:

 1. Intro
 2. Första gången
 3. Ordlek
 4. Illbattingar
 5. Stavhopp & rimfrost
 6. Solipsist solisten
 7. Mick virtuosen
 8. Nödrop
 9. Dum, dummare, dummast
 10. Mitt liv suger
 11. Fontänorgasm
 12. Ett finger för lite
 13. Spindlar i nätet
 14. Idealisk skapelse
 15. Snyltgästen
 16. Minnesluckor
 17. Ordlek 2
 18. Outro
 19. En tyst minut för Johan

 

Jag har tidigare skrivit om skivan Jakten på under-orden i ENTD 11. I Gatuslang: Avsnitt 6 – PstQ/Petter Stenqvist pratas det lite om beefen mellan MBMA och Hamish.

*Tack till Martin Söderberg som uppmärksammade mig på detta släpp, vilket jag missat.

Skulle någon av er läsare ha mer information om släppet i fråga, upptäcker någon felaktighet i texten eller av någon annan anledning vill kontakta mig går det att göra på: ernst(a)gatuslang.se

Jag finns även på Instagram: ENTD_for_Gatuslang där jag enbart lägger upp saker relaterade till svensk hiphop.

Det går att stödja Gatuslang genom att köpa Gatuslang T-Shirts hos Wizzy Clothing eller via Flattr, där ni kan sänka mikrodonationer.

Go Back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *